Reklama
Hrušky na víně se šodó
Fotogalerie:

Hrušky na víně se šodó

Kateřina Holečková

Litvínov
Když se koncem září na naší staré hrušni rozzáří zlaté plody, hned mi připadá to začínající loučení s létem trochu veselejší. Hrušky na víně i tobě jistě zachutnají.
Kateřina Holečková, Litvínov

Ingredience

  • Nálev
  • 1 cukr vanilkový
  • 200 ml víno červené
  • 200 ml voda
  • 200 g cukr krupice
  • 1 svitek skořice
  • 2 kousky badyán
  • 5 hřebíček
  • 1 citrón
  • Šodó
  • 300 ml mléko
  • 1 pudink vanilkový
  • Ostatní
  • 2 hruška
  • 100 g maliny

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 V hrnci rozpustíme 100 g cukru. Když začne karamelizovat, zalijeme ho vodou a vínem a odstavíme ze sporáku.
    Přidáme celou skořici, badyán a hřebíček. Vymačkáme šťávu z jedné poloviny citronu, druhou nakrájíme na plátky a společně přidáme do hrnce.
  2. krok2 Hrušky očistíme a vložíme zhruba na hodinu do tohoto vlažného nálevu a potom přidáme zbylý cukr.
  3. krok3 Po hodině směs uvedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud nejsou hrušky měkké.
  4. Šodó připravíme raději v kastrůlku s nepřiléhavým povrchem. Mléko smícháme s polovinou pudinkového prášku, přidáme cukr a mícháme do zhoustnutí.
  5. Po uvaření šodó ihned nalijeme na talířek, vyndáme uvařené hrušky z nálevu a hotové jídlo na talíři dozdobíme čerstvými malinami.

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čokládový koláč s hruškou

Čokládový koláč s hruškou

Podle receptu Jany Lipové z Prahy
Sladký život /17.08.18
Eskymo řezy

Eskymo řezy

Markéta Žáková, Zlín

Sladký život /17.08.18
Nektarinkový cheesecake

Nektarinkový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /17.08.18
Mozaiková maxičokoláda

Mozaiková maxičokoláda

Kateřina Gajová, Brno

Sladký život /17.08.18
Rumové kynuté koláče

Rumové kynuté koláče

Jitka Skálová, Rakovník

Sladký život /16.08.18
Madlenky s perlou

Madlenky s perlou

Olga Pysarenko, Praha

Sladký život /16.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama