Reklama
Hrušky na víně se šodó
Fotogalerie:

Hrušky na víně se šodó

Kateřina Holečková

Litvínov
Když se koncem září na naší staré hrušni rozzáří zlaté plody, hned mi připadá to začínající loučení s létem trochu veselejší. Hrušky na víně i tobě jistě zachutnají.
Kateřina Holečková, Litvínov

Ingredience

  • Nálev
  • 1 cukr vanilkový
  • 200 ml víno červené
  • 200 ml voda
  • 200 g cukr krupice
  • 1 svitek skořice
  • 2 kousky badyán
  • 5 hřebíček
  • 1 citrón
  • Šodó
  • 300 ml mléko
  • 1 pudink vanilkový
  • Ostatní
  • 2 hruška
  • 100 g maliny

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 V hrnci rozpustíme 100 g cukru. Když začne karamelizovat, zalijeme ho vodou a vínem a odstavíme ze sporáku.
    Přidáme celou skořici, badyán a hřebíček. Vymačkáme šťávu z jedné poloviny citronu, druhou nakrájíme na plátky a společně přidáme do hrnce.
  2. krok2 Hrušky očistíme a vložíme zhruba na hodinu do tohoto vlažného nálevu a potom přidáme zbylý cukr.
  3. krok3 Po hodině směs uvedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud nejsou hrušky měkké.
  4. Šodó připravíme raději v kastrůlku s nepřiléhavým povrchem. Mléko smícháme s polovinou pudinkového prášku, přidáme cukr a mícháme do zhoustnutí.
  5. Po uvaření šodó ihned nalijeme na talířek, vyndáme uvařené hrušky z nálevu a hotové jídlo na talíři dozdobíme čerstvými malinami.

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu