Reklama
Hruškový dort s marcipánem
Fotogalerie:

Hruškový dort s marcipánem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Slavnostní dezert, který je přitom velice jednoduchý. A úspěch zaručen!

Jindřiška Moravcová, Slavkov u Brna 

Ingredience

  • Těsto:
  • 250 g hladké mouky
  • 170 g másla
  • 60 g cukru moučky
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 žloutky
  • špetka citronové kůry
  • na vymazání olej
  • Náplň:
  • 200 g marcipánu
  • 3–4 hrušky
  • 2 lžíce brusinkového kompotu
  • 1 lžíce rumu
  • šťáva z 1 citronu
  • Dohotovení:
  • podle potřeby bílý fondán

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. V míse smícháme mouku s rozměklým máslem, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, žloutky a citronovou kůrou. Vypracujeme hladké těsto a rozdělíme ho na několik částí podle zapékacích formiček.

  2. Formy vymažeme olejem a těsto pomocí prstů do formiček natlačíme tak, abychom získali vyvýšené okraje. Potom je uložíme na chvíli do lednice a zatím připravíme náplň. 

  3. Marcipán nahrubo nastrouháme. Z hrušek odstraníme slupku, překrojíme na čtvrtiny, zbavíme je jádřince a nakrájíme na plátky. 

  4. krok4

    Korpusy předpečeme v troubě při 170 °C asi 10 minut. Na dno koláče rozložíme strouhaný marcipán a na něj navrstvíme plátky hrušek. Koláče vrátíme do trouby a pečeme je dalších přibližně 20 minut. 

  5. Brusinkový kompot rozmícháme s rumem a citronovou šťávou, touto polevou potřeme koláče a opět dopékáme při lehce snížené teplotě dalších 10 minut.

  6. Koláče necháme úplně vychladnout a ozdobíme je bílým fondánem, ze kterého vykrojíme požadované vánoční tvary. 


Pošli recept! - Speciál - Vánoční dobroty (20.11.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kremrole s jahodovým krémem

Kremrole s jahodovým krémem

Podle receptu Terezy Rybkové Tereza Rybková, redaktorkaKromě práce v časopise pro ...
Sladký život /01.05.18
Čokoládové nebe

Čokoládové nebe

Ludmila Prokůpková, Krnov

Sladký život /26.04.18
Štěstíčkový dort

Štěstíčkový dort

Kateřina Pálinkášová, Karviná

Sladký život /26.04.18
Roláda z bílků

Roláda z bílků

Vendula Velasová, Lažany

Sladký život /25.04.18
Dortík Raffaello

Dortík Raffaello

Romana Chwistková, Horní Suchá

Sladký život /25.04.18
Muffiny s nutellou

Muffiny s nutellou

Tereza Hliňáková, Praha

Sladký život /25.04.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama