Reklama
Hruškovo-vanilkový moučník
Fotogalerie:

Hruškovo-vanilkový moučník

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Peču pravidelně, víkendové posezení s přáteli si bez kafíčka a chutného moučníku opravdu neumím představit. Sbírám recepty sladkostí, které nám zachutnaly, toto je jeden z nich.
Lenka Paulusová, Litomyšl

Ingredience

  • 400 g mouka hladká
  • 30 g droždí
  • 100 g cukr krupice
  • 460 ml mléko
  • 210 g máslo
  • špetka sůl
  • 5 vejce
  • 5 hruška
  • 1 pudink vanilkový
  • 1 sýr ricotta
  • 1 vanilkový lusk
  • dle potřeby cukr moučkový na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

170 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Hladkou mouku nasypeme do mísy a uděláme do ní důlek. Do důlku rozdrobíme droždí, posypeme ho lžící krystalového cukru a zalijeme 160 ml vlažného mléka. V teple necháme pomalu vzejít kvásek. Když vykyne, přidáme 60 g másla, 40 g cukru, sůl a 1 vejce. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme kynout na teplém místě asi 30 minut.

  2. krok2
    Z 300 ml mléka, vanilkového pudinku a 2 lžic cukru připravíme pudink dle návodu na sáčku.
    Do vychladlého pudinku zašleháme zbylé máslo, čtyři žloutky smíchané se sýrem ricotta, dřeň z vanilkového lusku a zbylý cukr. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně zamícháme do těsta. 
  3. Vykynuté těsto vyválíme a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Na těsto naneseme ricottovou hmotu a poklademe hruškami, které jsme oloupali a nakrájeli na tenké plátky. Koláč pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 30 minut. Vychladlý koláč pocukrujeme.

    TIP: Tento koláč vždy přizpůsobuji sezoně, je totiž vynikající s jakýmkoliv ovocem. A když není čerstvé ani mražené ovoce, dá se upéct například s ořechovou náplní.

Pošli recept! 9/2009 (12.8.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou. Michaela Straková, Jeseník
Sladký život /11.11.18
Křehký olejový moučník

Křehký olejový moučník

Jaromíra Hellebrandová, Opava

Sladký život /10.11.18
Kakaové řezy s mandlemi

Kakaové řezy s mandlemi

Lída Holubová, Pelhřimov

Sladký život /10.11.18
Brownies z bílé čokolády

Brownies z bílé čokolády

Zvládnou je upéct i děti.

Táňa Lerchová, Odry

Sladký život /10.11.18
Křupavé sušenky

Křupavé sušenky

Jana Milerová, Praha
Sladký život /09.11.18
Dýňový cupcake  s tvarohovým  krémem

Dýňový cupcake  s tvarohovým  krémem

Podle receptu

Dany Balbínové z Prahy.

Sladký život /09.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama