Reklama
Hruškovo-vanilkový moučník
Fotogalerie:

Hruškovo-vanilkový moučník

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Peču pravidelně, víkendové posezení s přáteli si bez kafíčka a chutného moučníku opravdu neumím představit. Sbírám recepty sladkostí, které nám zachutnaly, toto je jeden z nich.
Lenka Paulusová, Litomyšl

Ingredience

  • 400 g mouka hladká
  • 30 g droždí
  • 100 g cukr krupice
  • 460 ml mléko
  • 210 g máslo
  • špetka sůl
  • 5 vejce
  • 5 hruška
  • 1 pudink vanilkový
  • 1 sýr ricotta
  • 1 vanilkový lusk
  • dle potřeby cukr moučkový na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

170 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Hladkou mouku nasypeme do mísy a uděláme do ní důlek. Do důlku rozdrobíme droždí, posypeme ho lžící krystalového cukru a zalijeme 160 ml vlažného mléka. V teple necháme pomalu vzejít kvásek. Když vykyne, přidáme 60 g másla, 40 g cukru, sůl a 1 vejce. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme kynout na teplém místě asi 30 minut.

  2. krok2
    Z 300 ml mléka, vanilkového pudinku a 2 lžic cukru připravíme pudink dle návodu na sáčku.
    Do vychladlého pudinku zašleháme zbylé máslo, čtyři žloutky smíchané se sýrem ricotta, dřeň z vanilkového lusku a zbylý cukr. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně zamícháme do těsta. 
  3. Vykynuté těsto vyválíme a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Na těsto naneseme ricottovou hmotu a poklademe hruškami, které jsme oloupali a nakrájeli na tenké plátky. Koláč pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 30 minut. Vychladlý koláč pocukrujeme.

    TIP: Tento koláč vždy přizpůsobuji sezoně, je totiž vynikající s jakýmkoliv ovocem. A když není čerstvé ani mražené ovoce, dá se upéct například s ořechovou náplní.

Pošli recept! 9/2009 (12.8.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kremrole s jahodovým krémem

Kremrole s jahodovým krémem

Podle receptu Terezy Rybkové Tereza Rybková, redaktorkaKromě práce v časopise pro ...
Sladký život /01.05.18
Čokoládové nebe

Čokoládové nebe

Ludmila Prokůpková, Krnov

Sladký život /26.04.18
Štěstíčkový dort

Štěstíčkový dort

Kateřina Pálinkášová, Karviná

Sladký život /26.04.18
Roláda z bílků

Roláda z bílků

Vendula Velasová, Lažany

Sladký život /25.04.18
Dortík Raffaello

Dortík Raffaello

Romana Chwistková, Horní Suchá

Sladký život /25.04.18
Muffiny s nutellou

Muffiny s nutellou

Tereza Hliňáková, Praha

Sladký život /25.04.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama