Reklama
Hruškovo-vanilkový moučník
Fotogalerie:

Hruškovo-vanilkový moučník

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Peču pravidelně, víkendové posezení s přáteli si bez kafíčka a chutného moučníku opravdu neumím představit. Sbírám recepty sladkostí, které nám zachutnaly, toto je jeden z nich.
Lenka Paulusová, Litomyšl

Ingredience

  • 400 g mouka hladká
  • 30 g droždí
  • 100 g cukr krupice
  • 460 ml mléko
  • 210 g máslo
  • špetka sůl
  • 5 vejce
  • 5 hruška
  • 1 pudink vanilkový
  • 1 sýr ricotta
  • 1 vanilkový lusk
  • dle potřeby cukr moučkový na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

170 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Hladkou mouku nasypeme do mísy a uděláme do ní důlek. Do důlku rozdrobíme droždí, posypeme ho lžící krystalového cukru a zalijeme 160 ml vlažného mléka. V teple necháme pomalu vzejít kvásek. Když vykyne, přidáme 60 g másla, 40 g cukru, sůl a 1 vejce. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme kynout na teplém místě asi 30 minut.

  2. krok2
    Z 300 ml mléka, vanilkového pudinku a 2 lžic cukru připravíme pudink dle návodu na sáčku.
    Do vychladlého pudinku zašleháme zbylé máslo, čtyři žloutky smíchané se sýrem ricotta, dřeň z vanilkového lusku a zbylý cukr. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně zamícháme do těsta. 
  3. Vykynuté těsto vyválíme a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Na těsto naneseme ricottovou hmotu a poklademe hruškami, které jsme oloupali a nakrájeli na tenké plátky. Koláč pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 30 minut. Vychladlý koláč pocukrujeme.

    TIP: Tento koláč vždy přizpůsobuji sezoně, je totiž vynikající s jakýmkoliv ovocem. A když není čerstvé ani mražené ovoce, dá se upéct například s ořechovou náplní.

Pošli recept! 9/2009 (12.8.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu