Ingredience
- Nálev
- 1 l voda
- 400 g cukr krupice
- Koření
- 6 svitků skořice
- 24 hřebíček
- 12 badyán
- Ostatní
- 1,5 kg hruška
- 2 citrón
- 2–3 lžíce kyselina citrónová
- 500 ml voda
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Tvrdší hrušky oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a vykrojíme jádřinec. Hned je namáčíme do vody, ve které jsme rozmíchali kyselinu citronovou.
-
V čistém hrnci svaříme vodu s cukrem na nálev. Hrušky necháme okapat a pak je vkládáme do umytých nahřátých sklenic. Do sklenice přidáme hřebíček, skořici, badyán a pár plátků citronu.
-
Sklenice zalijeme teplým cukerným roztokem, uzavřeme víčky a sterilujeme asi 25 minut při 85 °C.