Reklama
Hříšné řezy
Fotogalerie:

Hříšné řezy

Lucie Kvapilová

Ústí n. Labem
Moučník, který peču ráda svému synovi.
Lucie Kvapilová, Ústí n. Labem

Ingredience

  • čokoláda na vaření
  • 200 g cukr krupice
  • rum
  • 1 l mléko
  • 600 g mouka hladká
  • 250 g cukr moučkový
  • 3 vejce
  • 3 máslo
  • 2 lžíce med
  • 2 žloutek
  • 4 pudinkový prášek-vanilkový
  • 1,5 lžičky soda

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na těsto rukou zpracujeme dohladka. Těsto rozdělíme na 3 stejné díly. Do jednoho přidáme kakao. Z dílů vyválíme 3 obdélníky velikosti plechu na pečení. Každou placku pečeme asi 10 minut.
  2. Upečené placky necháme do druhého dne odležet. V 1 litru mléka uvaříme va­nilkové pudinky. Utřeme hery, 2 žloutky, rum a 250 g moučkového cukru.
  3. Vychladlý pudink smícháme s vyšlehaným krémem. Světlou placku potřeme polovinou krému, přiklopíme tmavou a celé opakujeme. Nakonec řezy polijeme čo­koládou na vaření a posypeme mletými ořechy.

Pošli recept! 7/2008 (18.6.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Broskvové řezy

Broskvové řezy

Podle receptu Anny Dobešové z Prahy
Sladký život /27.05.18
Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Hana Šátralová, Praha

Sladký život /27.05.18
Křehký koláč s tvarohem a malinami

Křehký koláč s tvarohem a malinami

Provoní celý dům

Podle receptu Stanislavy Náchodské z Brna

Sladký život /26.05.18
Růžový moučník s jahodami

Růžový moučník s jahodami

Podle receptu

Heleny Cikhortové z Havířova

Sladký život /25.05.18
Třený koláč s blumami a mandlovou drobenkou

Třený koláč s blumami a mandlovou drobenkou

Výborný také s jahodami

Upečeno podle receptu Michaely Skácelové z Pardubic

Sladký život /25.05.18
Jahodový dort s marcipánem

Jahodový dort s marcipánem

POTĚŠÍ OČI I MLSNÝ JAZÝČEK

Kombinace čerstvých jahod, ...

Sladký život /24.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama