Reklama
Reklama
Hříšné řezy
Fotogalerie:

Hříšné řezy

Lucie Kvapilová

Ústí n. Labem
Moučník, který peču ráda svému synovi.
Lucie Kvapilová, Ústí n. Labem

Ingredience

  • čokoláda na vaření
  • 200 g cukr krupice
  • rum
  • 1 l mléko
  • 600 g mouka hladká
  • 250 g cukr moučkový
  • 3 vejce
  • 3 máslo
  • 2 lžíce med
  • 2 žloutek
  • 4 pudinkový prášek-vanilkový
  • 1,5 lžičky soda

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na těsto rukou zpracujeme dohladka. Těsto rozdělíme na 3 stejné díly. Do jednoho přidáme kakao. Z dílů vyválíme 3 obdélníky velikosti plechu na pečení. Každou placku pečeme asi 10 minut.
  2. Upečené placky necháme do druhého dne odležet. V 1 litru mléka uvaříme va­nilkové pudinky. Utřeme hery, 2 žloutky, rum a 250 g moučkového cukru.
  3. Vychladlý pudink smícháme s vyšlehaným krémem. Světlou placku potřeme polovinou krému, přiklopíme tmavou a celé opakujeme. Nakonec řezy polijeme čo­koládou na vaření a posypeme mletými ořechy.

Pošli recept! 7/2008 (18.6.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Makový závin

Makový závin

Podle receptu Ilony Vrtilové z České Lípy
Sladký život /09.03.19
Minibábovičky s ovocem

Minibábovičky s ovocem

Lucie Šrámková, Praha

Sladký život /06.03.19
Kávové řezy

Kávové řezy

Luxusní nedělní dezert

Podle receptu Dity Jelínkové z Chomutova

Sladký život /01.03.19
Máslové sušenky

Máslové sušenky

Pavla Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.02.19
Kávovo-rumové řezy

Kávovo-rumové řezy

Anna Veselá, Žďár nad Sázavou

Sladký život /28.02.19
Broskvová pochoutka

Broskvová pochoutka

Karolína Kudláčková, Chrudim
Sladký život /27.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama