Reklama
Hraběnčina pochoutka
Fotogalerie:

Hraběnčina pochoutka

Andrea Lachmanová

Chotěboř
Tyto řezy často pekla už moje babička a právě od ní jsem se je naučila i já.
Andrea Lachmanová, Chotěboř

Ingredience

  • 400 g mouka polohrubá
  • 1/2 prášek do pečiva
  • 150 g cukr moučkový
  • 120 g máslo
  • 120 g hera
  • 4 žloutek
  • dle chuti ořechy vlašské
  • dle chuti skořice
  • 1 cukr vanilkový
  • 5 bílky
  • 150 g cukr krupice
  • 6 jablka

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy vložíme změklé máslo‚ Heru a cukr. Vymícháme do pěny. Pak přidáme mouku s práškem do pečiva
    a  žloutky. Vypracujeme hladké těsto‚ třetinu dáme odležet do mrazáku asi na 15 minut.
  2. Jablka omyjeme, oloupeme slupku, vyřízneme jádřince a plody nastrouháme. Zbylé dvě třetiny vytvarujeme na vymazaném a vysypaném plechu do tvaru obdélníku. Pokryjeme ho jablky‚ posypeme oříšky‚ skořicí a vanilkovým cukrem. Z bílků ušleháme tuhý sníh‚ do kterého přimícháme krupicový cukr, a rozetřeme na jablka.
  3. Nakonec nastrouháme ztuhlou 1/3 těsta na hrubém struhadle po celé ploše.
  4. Pečeme zvolna v předehřáté troubě asi 45 minut.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (19.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu