Tento moučník chutná opravdu všem.
Kristýna Polidarová, Ústí nad Labem
Ingredience
- 1/2 hrnku olej
- 1 hrnek cukr
- 1 vanilkový cukr
- 1 a 1/2 hrnku hladká mouka
- 1 vejce
- 2 lžičky kakao
- 1 lžička soda
- 1 hrnek podmáslí
- 3 s pařížská šlehačka
- 3 ks smetana ke šlehání
- 6 ks ztužovač šlehačky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Olej, cukry, mouku, vejce, kakao, sodu a podmáslí smícháme a vlijeme na plech s pečícím papírem.
-
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C přibližně 10-20 minut. Buchta je velmi nízká, asi 2-3 cm vysoká. Vyšleháme si 3 pařížské šlehačky se 3 ztužovači a dáme vychladit. Dále vyšleháme 3 smetany se 3 ztužovači a dáme také vychladit.
-
Necháme korpus vychladnout a ozdobíme šlehačkou.