Reklama
Francouzský hruškový koláč
Fotogalerie:

Francouzský hruškový koláč

Lenka Kinkorova
Lenka Kinkorova
Písek

Je to bezvadná sladká tečka za dobrým odědem k odpolední kávičce.

Lenka Kinkorová, Písek

Ingredience

  • Těsto
  • 250 g polohrubá mouka
  • 100 g cukr moučka
  • 2 vejce
  • 125 ml mléko
  • 1/2 balíčku prášek do pečiva
  • Náplň:
  • 5 ks velké hrušky
  • 50 g Hera
  • 60 g cukr moučka
  • 1 lžíce citrónová šťáva
  • 1 vanilkový cukr

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Z přísad zpracujeme těsto a nalijeme do vymazané a vysypané kulaté formy.
  2. Oloupané hrušky rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a na tuku spolu s cukry a citronovou šťávou 15 minut podusíme.

  3. Hrušky dáme okapat a pak je rozložíme na těsto a spolu upečeme na 180 °C dorůžova. Zbylou šťávu svaříme a natřeme na téměř upečený koláč a necháme ještě asi 5 minut péct. Doporučuji podávat se zakysanou smetanou.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu