Je to bezvadná sladká tečka za dobrým odědem k odpolední kávičce.
Lenka Kinkorová, Písek
Ingredience
- Těsto
- 250 g polohrubá mouka
- 100 g cukr moučka
- 2 vejce
- 125 ml mléko
- 1/2 balíčku prášek do pečiva
- Náplň:
- 5 ks velké hrušky
- 50 g Hera
- 60 g cukr moučka
- 1 lžíce citrónová šťáva
- 1 vanilkový cukr
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z přísad zpracujeme těsto a nalijeme do vymazané a vysypané kulaté formy.
-
Oloupané hrušky rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a na tuku spolu s cukry a citronovou šťávou 15 minut podusíme.
-
Hrušky dáme okapat a pak je rozložíme na těsto a spolu upečeme na 180 °C dorůžova. Zbylou šťávu svaříme a natřeme na téměř upečený koláč a necháme ještě asi 5 minut péct. Doporučuji podávat se zakysanou smetanou.