Je vynikající díky medovo-máslovému přelivu.
Jana Prantlová, Domažlice
Ingredience
- Těsto:
- 7 hrušky
- 2 vejce
- 200 g cukr krupice
- 6 lžic olej
- 200 ml mléko
- 300 g polohrubá mouka
- špetka soli
- 1 kypřicí prášek
- Poleva:
- 160 g máslo
- 1 lžíce med
- 6 lžic cukr krupice
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce skořice
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vejce ušleháme s cukrem krupicí. Ke vzniklé pěně přidáme olej, mléko a polohrubou mouku promíchanou se špetkou soli a kypřicím práškem. Dobře promícháme.
-
Těsto nalijeme na pekáč vyložený papírem (množství vyjde na menší pekáč o velikosti 28 x 40 cm)‚ poklademe oloupanými hruškami bez jádřinců nakrájenými na plátky‚ posypeme vanilkovým cukrem a skořicí a pečeme asi 30 minut při 150 °C.
-
Potom koláč polijeme polevou. Připravíme ji tak, že máslo‚ med a cukr pomalu zahřejeme a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Pak přidáme rozšlehaná vejce. Po zalití pečeme dalších 20 minut.