Reklama
Extra čokoládový chlebíček
Fotogalerie:

Extra čokoládový chlebíček

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Rity Hubáčkové z Kroměříže

Ingredience

  • TĚSTO:
  • 3 vejce
  • 150  g cukru krupice
  • 200  g másla
  • 200  ml mléka
  • 300  g hladké mouky
  • 2 lžičky kypřicího prášku
  • špetka soli
  • 2 lžičky kakaa
  • KRÉM:
  • 300  g čokolády
  • 400  g mascarpone
  • cukrové a čokoládové zdobení na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Máslo rozehřejeme, vlijeme do něj mléko a přidáme do žloutkové směsi.

  2. Dále postupně přidáme hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva, sůl a kakao. Vše promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.

  3. Těsto nalijeme do formy na biskupský chlebíček vyložené pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 45 minut. Zatím si připravíme krém.

  4. Čokoládu necháme úplně rozpustit ve vodní lázni a vmícháme mascarpone. Ušleháme hladký krém.

  5. Korpus 2x prokrojíme, obě vrstvy potřeme připraveným krémem. Na vrchní vrstvu naneseme krém pomocí cukrářského sáčku a dozdobíme cukrovým a čokoládovým zdobením. Před podáváním necháme vychladnout.

Pošli recept! 3/2019 (4.2.2019)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama