Reklama
Extra čokoládový chlebíček
Fotogalerie:

Extra čokoládový chlebíček

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Rity Hubáčkové z Kroměříže

Ingredience

  • TĚSTO:
  • 3 vejce
  • 150  g cukru krupice
  • 200  g másla
  • 200  ml mléka
  • 300  g hladké mouky
  • 2 lžičky kypřicího prášku
  • špetka soli
  • 2 lžičky kakaa
  • KRÉM:
  • 300  g čokolády
  • 400  g mascarpone
  • cukrové a čokoládové zdobení na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Máslo rozehřejeme, vlijeme do něj mléko a přidáme do žloutkové směsi.

  2. Dále postupně přidáme hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva, sůl a kakao. Vše promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.

  3. Těsto nalijeme do formy na biskupský chlebíček vyložené pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 45 minut. Zatím si připravíme krém.

  4. Čokoládu necháme úplně rozpustit ve vodní lázni a vmícháme mascarpone. Ušleháme hladký krém.

  5. Korpus 2x prokrojíme, obě vrstvy potřeme připraveným krémem. Na vrchní vrstvu naneseme krém pomocí cukrářského sáčku a dozdobíme cukrovým a čokoládovým zdobením. Před podáváním necháme vychladnout.

Pošli recept! 3/2019 (4.2.2019)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu