Výhodou je, že je na rozdíl od těch klasických nemusíme připravovat s velkým předstihem.
Věra Korkischová, Říčany
Ingredience
- 400 g polohrubá mouka
- 140 g cukr moučka
- 1 vrchovatá lžička jedlá soda
- 1 lžička perníkové koření
- 50 g máslo
- 2 vejce
- 2 lžíce lesní med
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
V misce smícháme suché ingredience‚ můžeme je přesít přes síto. Pro hezkou barvu případně přisypeme také lžíci kakaa. Přidáme ostatní ingredience a zpracujeme těsto tvárné jako plastelína. To necháme nejlépe přes noc uležet v ledničce v mikrotenovém sáčku.
-
Z těsta uválíme asi 3 mm silné těsto a vykrájíme z něj formičkou tvary.
-
Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě vyhřáté na 160 °C asi 7 minut. Těsto bude sice trochu měkké, ale po vyjmutí ještě dojde. Ihned po vychladnutí zdobíme barevnými polevami z obchodu. Po zaschnutí mohou přijít první koledníci.
TIP : Polevu můžeš připravit také svoji vlastní – z bílku, cukru moučky a citronové šťávy.