Pomerančová marmeláda nemusí být nahořklá! Pokud z kůry dokonale odstraníte bílou, hořkou část, získáte dobrotu, jakou jste ještě nejedli. Když přidáte doma upečený chleba, připravíte si skvostný zážitek.
Postup
Oloupané pomeranče rozkrájejte na malé kousky a vložte do nádoby pekárny. Z biopomeranče nastrouhejte kůru (pouze oranžovou část) a dejte do pečicí nádoby. Bílou slupku oloupejte, vyhoďte a očištěný pomeranč rozkrájejte a přidejte do pekárny. Zasypte želírovacím cukrem a spusťte program Marmeláda.
Do hotového džemu vmíchejte citronovou šťávu. Sklenice umyjte v myčce (nebo do nich nalijte vroucí vodu z varné konvice) a vypláchněte je alkoholem – toto opatření zabrání tomu, aby se džem začal kazit.
Džem nalijte do sklenic, zavíčkujte je, obraťte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
Něco navíc: Pokud máte špatné zkušenosti a obáváte se, že se vám džem zkazí, můžete sklenice narovnat do velkého hrnce, zalít asi do dvou třetin vodou a pět minut sterilovat těsně pod bodem varu.