Reklama
Dýňový perník s čokoládou
Fotogalerie:

Dýňový perník s čokoládou

Lucie Blahová
Lucie Blahová
Slavičín

Dýně nasladko se nemusíte bát.

Lucie Blahová, Slavičín

Ingredience

  • 350 g dýně hokkaido
  • 4 lžíce třtinový cukr
  • 200 ml červené víno
  • 250 g celozrnná pšeničná mouka
  • 1 kypřící prášek
  • 2-3 lžíce olej
  • půl hrnku sekané vlašské ořechy
  • špetka soli
  • 2 vejce
  • 60 g 70% čokoláda
  • 2 lžíce perníkové koření
  • 2 lžíce holandské kakao
  • na ozdobu plátky mandlí

Doba přípravy

Počet porcí

1 menší plech

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. Dýni omyjeme, zbavíme slupky a jadýrek a nastrouháme ji na hrubém struhadle. Poté ji smícháme s třtinovým cukrem, vínem, olejem, vajíčky, kakaem a kořením. Mouku prosajeme, přidáme k ní kypřící prášek a strouhané ořechy a opatrně ji přimícháme k dýňové části těsta.
  2. Těsto vlijeme do menšího, hlubšího pekáčku, který jsme si vyložili pečícím papírem, rovnoměrně ho rozetřeme a pečeme na 170 °C.

  3. Po upečení si rozpustíme čokoládu ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě a perník jí potřeme. Posypeme plátky mandlí a necháme v lednici ztuhnout.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu