Reklama
Dýňový páj
Fotogalerie:

Dýňový páj

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Alice Vzpurná, Jičín

Ingredience

  • Křehké těsto:
  • 350 g hladké mouky
  • 200 g cukru moučky
  • 200 g másla
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • 1 lžíce studené vody
  • Náplň:
  • 500 g dužiny z dýně hokkaido
  • 1 lžíce oleje
  • 175 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 250 g mascarpone
  • špetka muškátového oříšku
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 3 vejce
  • hrst pekanových ořechů
  • na posypání cukr moučka

Doba přípravy

Počet porcí

14

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku promícháme s cukrem, přidáme změklé máslo, špetku soli, vejce, vodu a vypracujeme těsto, které necháme v chladu asi 1 hodinu odpočinout.

  2. Mezitím nakrájíme dýni na menší kusy, vydlabeme semena, dýni potřeme olejem a dáme péct do trouby při 200 °C asi na 30 minut.

  3. Po upečení ji necháme vychladnout. K dýni přidáme cukry, mascarpone, muškátový oříšek, skořici, mletý zázvor, vejce a vše rozmixujeme na kaši.

  4. Těsto rozválíme na placku, vyřízneme z něj kruh o trošku větší, než je zapékací forma, abychom měli okraje s přesahem, vidličkou propícháme dno a korpus předpečeme při 180 °C asi 20 minut.

  5. Na dno nalijeme dýňovou náplň a ze zbytku těsta nařežeme pruhy, které rozmístíme na koláč.

  6. Do mezer naskládáme pekanové ořechy a koláč pečeme ještě dalších 20 minut. Po upečení ho pocukrujeme a před podáváním necháme zcela vychladnout.

Tip redakce

Mascarpone lze nahradit tučným tvarohem smíchaným se smetanou v poměru 1:1.

Pošli recept! - Speciál - Podzimní pečení (16.10.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...
Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
Křehký olejový moučník

Křehký olejový moučník

Jaromíra Hellebrandová, Opava

Sladký život /10.11.18
Kakaové řezy s mandlemi

Kakaové řezy s mandlemi

Lída Holubová, Pelhřimov

Sladký život /10.11.18
Brownies z bílé čokolády

Brownies z bílé čokolády

Zvládnou je upéct i děti.

Táňa Lerchová, Odry

Sladký život /10.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama