Reklama
Dýňový koláč s rozinkami
Fotogalerie:

Dýňový koláč s rozinkami

Jana Voláková

Ostrava

Jemná chuť dýně se dokonale spojí s ostatními ingrediencemi. Opravdu nemá chybu.

Jana Voláková, Ostrava

Ingredience

  • 250 g hladká mouka
  • 125 g máslo
  • 1 vejce
  • 2 lžíce cukr krupice
  • špetka soli
  • kůra z 1 citronu
  • Náplň:
  • 1 malá dýně hokaido
  • 2 lžíce cukr krupice
  • 2 lžíce bílý jogurt
  • špetka mleté skořice
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 50 g vlašské ořechy
  • 80 g rozinky

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Do mísy vsypeme hladkou mouku, přidáme změklé máslo, vejce, cukr, špetku soli, nastrouhanou citronovou kůru a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme je do potravinářské fólie a necháme asi 1 hodinu odležet v lednici.

  2. krok2

    Dýni omyjeme pod tekoucí vodou, přepůlíme ji a odstraníme všechna jádra. Poté ji nakrájíme na kostky, zalijeme vodou a vaříme asi 20 minut. Vodu slijeme a dýni rozmixujeme ponorným mixérem. Do dýňového pyré vmícháme cukr, bílý jogurt, špetku skořice a citronovou šťávu.

  3. krok3

    Odleželé těsto rozválíme na plát a vyložíme jím máslem vymazanou formu na koláč  s okraji vysokými asi 1,5 cm. Dno propícháme na pár místech vidličkou a posypeme ořechy s rozinkami. Zalijeme dýňovou směsí a pečeme ve vyhřáté troubě při  180 °C asi 40 minut. Vychladíme a můžeme podávat.

Pošli recept! 11/2012 (3.10.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu