Ingredience
- 400 g polohrubá mouka
- 150 g tuk na pečení
- 2 lžíce moučkový cukr
- špetka sůl
- 1 žloutek
- 8 lžic mléko
- 1 prášek do pečiva
- 500 g nastrouhaná dýně
- 1 plechovka kondenzované mléko
- 120 ml mléko
- kousek celá skořice
- několik kousků hřebíček
- dle chuti cukr
- dle chuti vanilka
- 2 lžíce vanilková pudinkový prášek
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mouku prosejeme s práškem‚ rozemneme v ní tuk‚ přidáme cukr a sůl a žloutkem rozmíchaným v mléce zaděláme těsto. To vyválíme a rozdělíme na poloviny. Jednu přeneseme na vymazaný plech a potřeme náplní.
-
Dýni povaříme v kondenzovaném mléce se skořicí a hřebíčkem‚ přidáme cukr podle chuti‚ vanilku a pudink rozmíchaný v mléce. Povaříme a necháme vychladit. Skořici a hřebíček vyjmeme.
-
Na náplň položíme druhý plát a okraje přitiskneme. Povrch nařežeme rádýlkem nebo propícháme‚ aby mohla unikat pára. Upečeme v horké troubě dorůžova.