Reklama
Dýňový dortík
Fotogalerie:

Dýňový dortík

Martina Sklenářová

Vysoké Mýto
V létě jsem zavařovala, v zimě pekla.
Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Ingredience

  • 5 vejce
  • 5 lžic cukr krupice
  • 8-10 lžic polohrubá mouka
  • špetka sůl
  • 1 vanilkový pudink
  • 500 ml mléko
  • 3 lžíce cukr
  • 1 sklenice (asi 350 g) zavařená dýně
  • 1 červená želatina v prášku
  • 500 ml šťáva nebo voda

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme se špetkou soli dotuha. Ke žloutkům přidáme cukr a asi 1 minutu šleháme. Pak přidáme mouku a pomalu zapracujeme sníh.
  2. Těsto dáme do dortové formy vyložené pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 30 minut.
  3. Mezitím si uvaříme pudink a také připravíme želatinu. Obojí necháme mírně zchladnout. Ale pozor, je potřeba občas promíchat‚ aby se neutvořil škraloup.
  4. Upečený korpus necháme vychladnout a poté na něj nalijeme pudink. Na pudink poskládáme podle fantazie dýni a nakonec vše přelijeme želatinou. Dort necháme přes noc ztuhnout v ledničce.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu