Místo dýně můžeš použít i cuketu, jablka nebo mrkev.
Svatava Moravcová, Brno
Ingredience
- 400 g dýně
- 3 vejce
- 1 hrnek cukr moučka
- 2 hrnky polohrubá mouka
- 1/2 hrnku olej
- 50 g kokos strouhaný
- 1 kypřící prášek
- 3 lžičky skořice
- 50 g hořká čokoláda
- 50 g máslo
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Dýni nastrouháme nahrubo a smícháme s ostatními přísadami. Vzniklé těsto nalejeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
-
Pečeme v troubě při 175 °°C asi 30 minut. Vychladlou buchtu polejeme čokoládovou polevou, kterou si připravíme z rozpuštěného másla a tabulky čokolády.