Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 25
Do 30 minut Snadné Na 1 bábovku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6581 kcal
Bílkoviny 125 g
Sacharidy 802 g
Tuky 298 g
Vláknina 67 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mramorovaná bábovka je klasika, která nikdy nezklame. A když se s ní přidá poleva s kávou, je to mana nebeská!

Suroviny

Na čokoládové těsto
máslo 100 g
yměklé + trocha na vymazání formy
a trochu na vysypání formy
tmavá - 72%, rozlámaná
mléko 150 ml
a trocha na případné zředění
hnědý cukr 250 g
vejce 2 ks
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
kakao 25 g
holandského typu
Na vanilkové těsto
máslo 125 g
změklé
vejce 2 ks
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
vanilkový extrakt
několik kapek
Na kávovou polevu
kakao 3 PL
holandského typu
káva 1 PL
silná, čerstvě uvařená

Postup

1

Troubu rozehřejte na 170°C. Formu o objemu 2 litry vymažte máslem a vysypte moukou. Na čokoládové těsto zahřívejte a míchejte čokoládu a mléko, až se spojí. Máslo a cukr utřete do pěny, pak po jednom zašlehejte vejce, následně čokoládu s mlékem. Pak zapracujte mouku promíchanou s kypřicím práškem a kakaem.

2

Na vanilkové těsto utřete máslo a cukr do pěny, pak po jednom zapracujte vejce, následované lžící mouky. Přidejte zakysanou smetanu, zbylou mouku smíchanou s kypřicím práškem a vanilkový extrakt. Podle potřeby zřeďte troškou mléka.

3

Formu plňte střídavě lžícemi světlého a tmavého těsta a koncem vařečky zakružte v jednom směru. Pečte 45–50 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do těsta nevyjde suchá. Nechte 5 minut chladnout ve formě, pak vyklopte na mřížku.

4

Na kávovou polevu utřete moučkový cukr, kakao a kávu dohladka. Pokud je poleva moc hustá, zřeďte ji troškou vody. Lžící nebo mašlovačkou naneste polevu na ještě teplou bábovku a nechte zaschnout.

Foto: Ant Duncan, Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč