Reklama
Dvojctihodné koláčky
Fotogalerie:

Dvojctihodné koláčky

Lenka Půhonová

Praha
S náplní a sladkou čepičkou jsou skvělé!
Lenka Půhonová, Praha

Ingredience

  • Těsto:
  • 42 g droždí
  • několik lžic mléko
  • 1 lžička cukr krupice
  • 250 g mouka polohrubá
  • 2 žloutek
  • Těsto 2:
  • 250 g hera
  • 250 g mouka polohrubá
  • Náplň:
  • 250 g tvaroh
  • 1 žloutek
  • 1 vanilkový cukr
  • hrst rozinky
  • dle chuti cukr krupice
  • Ostatní:
  • 200 g mouka hrubá
  • 100 g cukr krupice
  • trocha povidla
  • 2 lžíce rum
  • na potření žloutek

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Na první těsto zaděláme kvásek z droždí‚ mléka a cukru a necháme přikryté na teplém místě vykynout. Do mísy dáme mouku‚ žloutky a vykynuté droždí a zaděláme vláčné těsto (v případě potřeby přidáme mléko) a necháme na teplém místě přikryté kynout přibližně 40 minut.
  2. Vypracujeme z hery a mouky druhé těsto a necháme ho v chladu. Obě těsta rozválíme na stejné obdélníky‚ položíme na sebe a kratší okraje přeložíme ke středu a znovu rozválíme na delší obdélník. Postup asi třikrát zopakujeme. Potom vyválíme placku‚ nakrájíme ji na čtverečky‚ doprostřed dáme náplň, kterou vytvoříme smícháním tvarohu, cukrů, žloutku a rozinek, a dobře je zabalíme.
  3. Na vymazaném plechu (nebo vyloženém pečicím papírem) necháme koláčky kynout. Do vykynutých koláčků vytlačíme prstem důlek. Povidla smícháme s rumem a lžící je vkládáme do připravených důlků v koláčích. Naplněné koláče potřeme žloutkem a posypeme drobenkou, kterou si vyrobíme smícháním hrubé mouky, cukru a másla). Pečeme v předehřáté troubě při 170 °C dozlatova.
  4. Dvojctihodné koláčky jsou nejlepší odleželé až druhý nebo klidně i třetí den.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (19.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu