Reklama
Dvojctihodné koláčky
Fotogalerie:

Dvojctihodné koláčky

Lenka Půhonová

Praha
S náplní a sladkou čepičkou jsou skvělé!
Lenka Půhonová, Praha

Ingredience

  • Těsto:
  • 42 g droždí
  • několik lžic mléko
  • 1 lžička cukr krupice
  • 250 g mouka polohrubá
  • 2 žloutek
  • Těsto 2:
  • 250 g hera
  • 250 g mouka polohrubá
  • Náplň:
  • 250 g tvaroh
  • 1 žloutek
  • 1 vanilkový cukr
  • hrst rozinky
  • dle chuti cukr krupice
  • Ostatní:
  • 200 g mouka hrubá
  • 100 g cukr krupice
  • trocha povidla
  • 2 lžíce rum
  • na potření žloutek

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Na první těsto zaděláme kvásek z droždí‚ mléka a cukru a necháme přikryté na teplém místě vykynout. Do mísy dáme mouku‚ žloutky a vykynuté droždí a zaděláme vláčné těsto (v případě potřeby přidáme mléko) a necháme na teplém místě přikryté kynout přibližně 40 minut.
  2. Vypracujeme z hery a mouky druhé těsto a necháme ho v chladu. Obě těsta rozválíme na stejné obdélníky‚ položíme na sebe a kratší okraje přeložíme ke středu a znovu rozválíme na delší obdélník. Postup asi třikrát zopakujeme. Potom vyválíme placku‚ nakrájíme ji na čtverečky‚ doprostřed dáme náplň, kterou vytvoříme smícháním tvarohu, cukrů, žloutku a rozinek, a dobře je zabalíme.
  3. Na vymazaném plechu (nebo vyloženém pečicím papírem) necháme koláčky kynout. Do vykynutých koláčků vytlačíme prstem důlek. Povidla smícháme s rumem a lžící je vkládáme do připravených důlků v koláčích. Naplněné koláče potřeme žloutkem a posypeme drobenkou, kterou si vyrobíme smícháním hrubé mouky, cukru a másla). Pečeme v předehřáté troubě při 170 °C dozlatova.
  4. Dvojctihodné koláčky jsou nejlepší odleželé až druhý nebo klidně i třetí den.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (19.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Italský hruškový koláč

Italský hruškový koláč

Lída Holubová, Pelhřimov
Sladký život /21.06.18
Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Božsky lahodné

David Stejskal, Kroměříž

Sladký život /20.06.18
Bounty pie

Bounty pie

Tereza Drobníčková, Chornice

Sladký život /20.06.18
Red velvet s podmáslím

Red velvet s podmáslím

Jako od cukrářky

Aneta Woźnická, Litoměřice

Sladký život /08.06.18
Sněhové řezy s rybízem

Sněhové řezy s rybízem

Podle receptu

Valerie Pánkové z Prahy

Sladký život /08.06.18
Malinový dort s tvarohem

Malinový dort s tvarohem

Recept bez pečení

Podle receptu Libuše Veškové z Rakovníka

Sladký život /07.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama