Reklama
Dvojbarevné kostky
Fotogalerie:

Dvojbarevné kostky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Nina Taylor, Brno

Ingredience

  • 1,5 balení máslových sušenek
  • 3 kaki (nebo meruňky)
  • 250 g tvarohu
  • 400 ml zakysané smetany
  • 3–4 lžíce cukru
  • 1 36% smetana
  • 1 želatinový ztužovač za studena (Dr. Oetker)
  • 100 g kvalitní čokolády
  • 1 dortové želé červené
  • na zdobení ovoce

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Na dno formy dáme pečicí papír střižený na míru a vyskládáme první vrstvu sušenek. Pokrájíme si kaki na plátky, čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a ušleháme šlehačku.

  2. Tvaroh, smetanu a cukr dobře umícháme na hladký krém (já dávám do robotu) a vmícháme tuhou šlehačku (malé množství necháme na konečné zdobení).

  3. Rozpustíme želatinový ztužovač podle návodu na obalu, přidáme do krému a krátce promícháme. Z hotového krému odebereme polovinu a dáme zatím stranou. Do zbylého krému přidáme rozpuštěnou čokoládu a ještě chvíli mícháme.

  4. Světlý krém rozetřeme na sušenky, pěkně uhladíme a vyskládáme druhou vrstvu sušenek. Dále poklademe plátky kaki a překryjeme tmavým čokoládovým krémem. Opět dobře uhladíme.

  5. Nakonec poklademe třetí vrstvu sušenek a dáme na pár hodin ztuhnout do lednice.

  6. Dobře ztuhlý zákusek přelijeme uvařeným (dle návodu na sáčku) dortovým želé a necháme ještě chvíli ztuhnout. Hotový zákusek rozkrájíme na kostky a ozdobíme ovocem a šlehačkou.

Pošli recept! 7/2018 (4.6.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Valentýnské minidortíky

Valentýnské minidortíky

Rozzáří sváteční tabuli Podle receptu Jitky Bláhové z Humpolce
Sladký život /14.02.20
Extra čokoládový chlebíček

Extra čokoládový chlebíček

Podle receptu

Rity Hubáčkové z Kroměříže

Sladký život /02.02.20
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama