Reklama
Drobenkový koláč s revení a rybízem
Fotogalerie:
 

Drobenkový koláč s revení a rybízem

Zdeňka Sedláková

Polička
Rebarbora je velmi zdravá zelenina‚ která obsahuje velké množství vitaminů A a B. Teď na jaře je její sezona, upeč si koláč podle mého receptu.
Zdeňka Sedláková, Polička

Ingredience

  • Těsto:
  • 2 hrnky mouka polohrubá
  • 3/4 hrnku cukr krupice
  • 1/2 hrnku olej
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • dle potřeby mléko
  • Náplň:
  • 800 g ovoce
  • 1 cukr skořicový
  • špetka skořice
  • Drobenka:
  • 80 g máslo
  • 80 g cukr pískový
  • 200 g mouka polohrubá

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Ze surovin uděláme lité těsto: do mouky zamícháme kypřicí prášek‚ cukr‚ vejce a olej. Podle potřeby přidáváme vlažné mléko.
  2. krok2 Připravené těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (nebo ho můžeme vyložit pečicím papírem).
  3. krok3 Nahoru na těsto poklademe různé ovoce, nejlepší je samozřejmě čerstvé. Ovoce pocukrujeme. Rebarboru posypeme skořicovým cukrem a skořicí.
  4. krok4 Nakonec koláč posypeme drobenkou.
  5. Připravený koláč dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme asi 30–40 minut.
  6. Nám tento moučník nejvíce chutná s mlékem či s kávou.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu