Reklama
Dortík z mladé mrkve
Fotogalerie:

Dortík z mladé mrkve

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Je báječně vláčný a lahodný. Kdykoli jej upeču, hned zmizí.

Klára Netolická, Cheb

Ingredience

  • 150 ml olej
  • 200 g cukr krupice
  • 300 g mrkev
  • 4 vejce
  • 60 g rozinky
  • 320 g polohrubá mouka
  • špetka soli
  • 1 lžička mletá skořice
  • 2 lžičky jedlá soda
  • Na polevu:
  • 180 g cukr moučka
  • šťáva z 1 citronu

Doba přípravy

Počet porcí

8-12

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do mísy nalijeme olej, přidáme cukr, mrkev nastrouhanou najemno, vejce a rozinky. Vymícháme do hladké směsi. Ve druhé míse promícháme polohrubou mouku se solí, skořicí a jedlou sodou. Přisypeme k mrkvové směsi a promícháme.
  2. Formu na dortík vymastíme a vysypeme moukou. Troubu si předehřejeme přibližně na 180 °C. Těsto nalijeme do připravené formy a pečeme asi 45 minut. Upečené těsto necháme vystydnout při pokojové teplotě. Vyndáme z formy.

  3. Připravíme si polevu: do mísy nasypeme moučkový cukr, přidáme vymačkanou šťávu z jednoho citronu a elektrickým šlehačem dobře vyšleháme do hladké směsi. Touto polevou dortík přelijeme, případné nesrovnalosti ještě uhladíme teplým nožem a dortík pak necháme vystydnout v lednici.

    TIP : Citronovou polevu zkus ‚‚nastavit‘‘ lžící horké vody, cukr se pak lépe rozpustí. Dortík můžeš proříznout a namazat marmeládou.

Pošli recept! 3/2012 (19.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu