Reklama
Dort z bílé čokolády
Fotogalerie:

Dort z bílé čokolády

Dáša Slavíková

Ústí nad Labem

Je svěží a lehký, jahod můžeš dát hodně.

Dáša Slavíková, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 200 g bílá čokoláda
  • 100 g máslo
  • 3 vejce
  • 100 g cukr krupice
  • 80 g hladká mouka
  • 1/2 kypřicí prášek
  • nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
  • tuk a hrubá moukana vymazání formy
  • 1 šlehačka
  • 200 g čerstvé jahody
  • lístky meduňky na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Bílou čokoládu s 50 g másla za občasného míchání rozpustíme v horké vodní lázni. V míse vyšleháme celá vejce s cukrem a zbývajícími 50 g másla do husté pěny, kterou zlehka vmícháme do základní čokoládové hmoty. Pak smícháme mouku s práškem do pečiva i citronovou kůrou a postupně velmi opatrně také přimícháme k čokoládové směsi. Tímto způsobem připravíme hladké těsto.

  2. Dortovou formu dobře vymažeme tukem a pečlivě vysypeme hrubou moukou. Těsto do formy rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do  trouby předehřáté na 175 °C přibližně po dobu 20–30 minut. Špejlí zkoušíme, jak je korpus upečený (těsto se nesmí na špejli lepit). Dort pak necháme vychladnout.

  3. Vyklopíme na talíř a bohatě ozdobíme šlehačkou. Nakonec přidáme plátky omytých a osušených jahod a čerstvé lístky meduňky.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné moučníky (16.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu