Upečeš korpus a pak už jen zdobíš.
Petra Geletičová, Olešnice
Ingredience
- Korpus
- 5 vejce
- 200 g cukr moučka
- 1 vanilkový cukr
- 200 g hladká mouka
- 1 kypřící prášek
- 2 lžičky kakao
- Náplň
- 1 tvaroh
- 2 lžíce zakysaná smetana
- na doslazení cukr
- Na ozdobu
- podle chuti čerstvé jahody
- 1 hrst strouhaná hořká čokoláda
- 1 balíček červená želatina
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Žloutky vyšleháme s moučkovým i vanilkovým cukrem do hladké pěny. Vmícháme hladkou mouku, prášek do pečiva, kakao a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků.
-
Těsto nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a pečeme při 200 °C. Po vychladnutí korpus vyklopíme.
-
Tvaroh v míse promícháme se zakysanou smetanou a cukrem. Krémem potřeme korpus a nahoru ještě rozložíme rozpůlené jahody. Zasypeme je nastrouhanou hořkou čokoládou. Podle návodu si připravíme želatinu a dort jí polijeme.