Reklama
Dort s chutí a vůní tropického ovoce
Fotogalerie:

Dort s chutí a vůní tropického ovoce

Lucie Strakošová

Trnávka
Exotická chuť a vůně tě jistě zaujme.
Lucie Strakošová, Trnávka

Ingredience

  • 400 g sušenky máslové
  • 100 g kokos strouhaný
  • 200 g máslo
  • 400 g smetana zakysaná
  • 2 cukr vanilkový
  • z 1 limetky limetková šťáva
  • z 1 limetky kůra z limetky
  • 1 želatinový ztužovač zastudena
  • 1 ztužovač šlehačky
  • 400 ml smetana ke šlehání
  • 100 g Mandlové lupínky
  • 50 g kokosové hoblinky
  • 3 kiwi
  • 4 kolečka ananas
  • 1/2 mango

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Dvě třetiny sušenek vložíme do sáčku a za pomoci válečku je rozdrtíme na jemno. Nasypeme je do mísy‚ přidáme strouhaný kokos a změklé máslo a propracujeme v kompaktní směs‚ kterou pak natlačíme na dno dortové formy vyložené pečicím papírem. Dáme ztuhnout do lednice.
  2. Nastrouháme kůru z limetky‚ vymačkáme z ní šťávu a smícháme se zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem. Pak vyšleháme do tuha 200 ml smetany‚ přimícháme ji k zakysané smetaně. Ve druhé míse připravíme ve 100 ml vlažné vody želatinový ztužovač. Vmícháme smetanovou směs a pořádně promícháme.Musíme pracovat rychle‚ aby se nevytvořily hrudky.
  3. Směs naneseme na připravený korpus‚ na to rozložíme po celé ploše zbylé sušenky a potřeme je vrstvou šlehačky připravené z dalších 200 ml smetany a ztužovače šlehačky. Přikryjeme a dáme odležet do lednice do druhého dne.
  4. Opražíme dozlatova mandlové plátky‚ nakrájíme ovoce a moučník dozdobíme podle své fantazie. Nakonec ještě dort posypeme kokosovými hoblinkami.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční dobroty (27.10.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu