Reklama
Dort s čerstvými jahodami
Fotogalerie:
 

Dort s čerstvými jahodami

Pavla Totušková

Praha
Nepeču moc často, ale když už se do toho pustím, chci připravit něco tak dobrého, aby se všichni, kdo ochutnají, jen olizovali. Čokoládový dort je lahoda sám o sobě, natož ve spojení s voňavými jahodami. Připrav se na to, že jakmile ho jednou své rodině upečeš, budeš ho muset dělat pravidelně.
Pavla Totušková, Praha

Ingredience

  • Těsto:
  • 2 čokoláda na vaření
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 1 prášek do pečiva
  • 200g mouka hladká
  • 100g cukr krupice
  • 200g jahody
  • 100g máslo
  • 50ml mléko
  • Poleva:
  • 100g čokoláda mléčná
  • 2 lžíce máslo
  • 2 lžíce mléko

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Připravíme si kastrůlek a nalámeme do něj obě čokolády. Přilijeme mléko, přidáme cukr a rozpuštěné máslo. Vypneme a už nevaříme.
  2. krok2 Pak přes sítko přisypáváme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme žloutek a vejce.
  3. krok3 Těsto nalijeme do vymazané dortové formy a pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 30 minut. Upečený dort necháme 5 minut zchladnout, potom vyklopíme.
  4. krok4 Polevu připravíme tak, že nalámanou čokoládu rozpustíme a vmícháme mléko a rozpuštěné máslo.
  5. Polevu postupně lijeme na dort a důkladně ji rozetřeme po celé ploše. Zbytek polevy přendáme do pyt-
    líku, ustříhneme růžek a nastříkáme ji na vršek dortu. Hotový dort dozdobíme čer-stvými jahodami.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (28.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu