Mladá Boleslav
Ingredience
- 300 ml mléko
- 1 pudink vanilkový
- 100 g cukr krupice
- 200 g máslo
- 100 g mandle
- 1 balení piškoty
- 100 ml mléko
- 100 ml rum
- 250 ml šlehačka
- dle potřeby čokoládové zdobení
- dle potřeby cukrářské zdobení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Uvaříme pudink obvyklým způsobem a necháme ho vychladnout. Do pudinku po kouscích přidáváme rozměklé máslo. Mleté mandle přimícháme k máslovému krému.
-
Mísu vyložíme potravinovou fólií, na niž naneseme vrstvu krému. Mléko smícháme s rumem. V něm namáčíme piškoty a klademe je na krém. Překryjeme vrstvou krému a postup opakujeme, dokud nevypotřebujeme piškoty.
-
Dort dáme do lednice vychladit alespoň na 2 hodiny. Poté opatrně vyklopíme a odstraníme fólii. Smetanu ušleháme a dort jí potřeme. Ozdobíme čokoládovými lístky a posypeme barevným sypáním.TIP: Dort můžeš případně vylepšit čerstvým nebo konzervovaným ovocem (které necháš důkladně okapat).