Ingredience
- Těsto:
- 200 g cukr moučkový
- 1 cukr vanilkový
- 100 ml olej
- 4 vejce
- 100 g mandle mleté
- 400 g mouka hrubá
- 250 ml mléko
- 50 g cukr krupice
- Krém:
- 2 cukr vanilkový
- potravinářské barvivo
- potahovací hmota
- 1 prášek do pečiva
- 600 ml mléko
- 2 pudink vanilkový
- 1 hera
- 300 g cukr moučkový
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejdříve upečeme bábovku. Z bílků a cukru krystalu ušleháme tuhý sníh. Žloutky šleháme společně s moučkovým cukrem do pěny‚ přidáme vanilkový cukr a po troškách přilijeme olej. Poté přidáváme střídavě vlažné mléko‚ umleté mandle a mouku s kypřicím práškem.
-
Vzniklé hladké těsto rozdělíme na dvě části. První nalijeme do vymazané a vysypané malé formy na bábovku. Zbylé těsto potom vlijeme do srnčího hřbetu nebo na plech a také ho upečeme.
-
3. Nachystáme základ na krém. Svaříme mléko a pudinkové prášky na hustou kaši‚ necháme přejít varem asi
2 minuty a stále mícháme. Potom hrnec s kaší vložíme do dřezu se studenou vodou a necháme vychladnout asi na pokojovou teplotu. Vyšleháme s moučkovým cukrem‚ herou a vanilkovými cukry do hustého krému.
-
Vychladlou bábovku 2x prořízneme‚ promažeme krémem. Můžeme přidat i ovoce. Opět spojíme.
-
Větší kus potahovací hmoty obarvíme kakaem a vyválíme velký plát‚ kterým potáhneme celou bábovku, a vy-
tvoříme tím hábit. Z růžové potahovací hmoty uděláme ruce a obličej. Hotové tělo vložíme do lednice a necháme do druhého dne ztuhnout. Teprve pak nasadíme hlavu na tělo a můžeme jít přát.