Ingredience
- Těsto:
- 6 vejce
- 3 lžíce olej
- 250 g cukr krupice
- 100 g ořechy liskové
- 1/2 sáčku pudink vanilkový
- 1 prášek do pečiva
- 120 g mouka hladká
- 120 g mouka polohrubá
- Krém:
- 1 pudink vanilkový
- 250 ml mléko
- 2 kostky máslo
- 150 g cukr moučkový
- Potahovací hmota:
- 300 ml voda
- 300 g mouka hladká
- 120 g máslo
- 700 g cukr moučkový
- potravinářské barvivo
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a zbylé suroviny a promícháme. Vymažeme dortovou a bábovkovou formu a vysypeme moukou. Do bábovkové formy nalijeme 3/4 těsta, zbytek do dortové. Upečeme, necháme vychladnout a rozřízneme.
-
Máslo s cukrem utřeme a po částech přidáme uvařený pudink. Tímto krémem potřeme jednotlivé části korpusu. Na dortový korpus položíme korpus bábovkový a celý dort slabě potřeme krémem.
-
Vodu na potahovací hmotu přivedeme k varu, přidáme máslo a mouku a mícháme. Necháme vychladnout. Přidáme cukr a barvivo. Rozválíme.