Ingredience
- 150 g maliny
- 150 g borůvky
- 4 lžíce cukr krupice
- 250 g tvaroh polotučný
- 4 lžíce cukr moučkový
- 1 cukr vanilkový
- 250 ml smetana ke šlehání
- lístky máty na ozdobu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maliny a borůvky posypeme krystalovým cukrem a rozmixujeme.
-
Tvaroh smícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, smetanu ušleháme a přidáme ke sladkému tvarohu.
-
Smetanovou směs smícháme s rozmixovaným ovocem a plníme nejlépe do silikonových formiček. Z nich se nám pak bude zmrzlina lépe vyndávat.
-
Vložíme do mrazničky a necháme pořádně zmrazit několik hodin. Podáváme
ozdobené několika čerstvými lístečky máty.
TIP: Domácí zmrzlinu spotřebujeme nejlépe během několika dní. Neměla by v mrazáku zůstávat příliš dlouho. Výběr ovoce je samozřejmě na tobě, ale vynikající zmrzlina je také z černého rybízu a jahod.