Reklama
Domácí větrníčky
Fotogalerie:

Domácí větrníčky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Stejné jako od cukráře

Podle receptu Zdeny Pospíšilové z Milevska

Ingredience

  • TĚSTO:
  • 250  ml vody
  • 100  g másla
  • soli špetka
  • 250  g polohrubé mouky
  • 4 vejce
  • olej
  • KRÉM:
  • 1/2 vanilkového pudinku
  • 150  ml mléka
  • dle chuti cukr
  • 125 g másla
  • KARAMELOVÝ KRÉM:
  • 2 lžíce cukru krupice
  • dle chuti cukr moučka
  • 300  ml mléka
  • 2 šlehačky v prášku
  • DOZDOBENÍ:
  • cukr moučka nebo karamelový topping

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Svaříme vodu s máslem a solí, přidáme mouku a za stálého míchání uhněteme tužší hladké těsto. Jakmile se těsto odlepuje ode dna hrnce, dáme jej stranou zchladnout a občas promícháme.

  2. Do vlažného těsta postupně zašleháme vejce a znovu propracujeme, až je těsto hladké.

  3. Pečicí papír potřeme olejem, troubu předehřejeme na 230 °C. Sáčkem tvoříme na papír malé větrníčky kus od sebe. Pečeme je asi 10 minut (troubu neotvíráme), jakmile nabudou, zmírníme teplotu na asi 170 °C a ještě je dopékáme 7 minut (trouba už může být pootevřená).

  4. Vychladlé větrníčky rozkrojíme, na spodní část vložíme nejprve lžičku vanilkového krému (uvařený pudink mícháme do zchladnutí, pak zašleháme máslo stejné teploty s cukrem a dáme vychladit) a pak dozdobíme sáčkem s karamelovou šlehačkou (cukr dáme zkaramelizovat do rendlíku, pak jej zalijeme mlékem a necháme vychladit, mícháme, do vychladlé směsi přidáme šlehačku a cukr a vše vyšleháme do pěny). Povrch větrníčků ozdobíme.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (18.2.2019)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama