Mnohem lepší než na pouti.
Jitka Klustová, Nemojov
Ingredience
- 80 g tuk
- 3 lžíce cukr moučka
- 250 ml mléko
- 500 g polohrubá mouka
- 42 g droždí
- 2 vejce
- na obalení skořicový cukr
- na potření vajíčko nebo olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Droždí promícháme se lžící vlažného mléka a špetkou cukru. Necháme vzejít kvásek. Ze všech surovin a vzešlého kvásku vypracujeme měkké těsto, které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.
-
Z těsta vyválíme tenkou placku, nařežeme na pásky aobtočíme jím zavařovací sklenice nebo pivní flašky,potřené troškou oleje. Pomažeme vejcem či olejem a obalíme ve skořicovém cukru. Tradiční trdelník pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 8 minut. Po upečení sundáme z flašek. A už jen jíme.