Co je domácí, to se počítá.
Suroviny
vejce
2
ks
žloutek a bílek zvlášť
krupicový cukr
30
g
v poměru 20 g tmavého třtinového a 20 g bílého + 20 g bílého nebo tmavého krupicového cukru + troška na posypání
mouka špaldová hladká
70
g
Postup
1
Žloutky utřete se 30–40 g cukru do pěny. Bílky ušlehejte na pevný sníh a potom do něj přisypávejte dalších 20 g cukru a šlehejte doleskla a dotuha. Sníh lehce vmíchejte do žloutkové pěny, během toho směs poprašujte moukou a společně s bílky ji zapracujte.
2
Těsto dejte lžící do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem tvarujte piškoty (pokud sáček nemáte, udělejte jednoduše hromádky lžící). Mezi piškoty nechte dostatek místa, zhruba 5 cm. Pak je pocukrujte a nechte asi 10 minut lehce zaschnout; díky tomu se při pečení nerozjedou do šířky.
3
Pečte je na 170 °C asi 10 minut. Hotové piškoty hned špachtlí uvolněte od papíru a po vychladnutí je dejte do uzavíratelné nádoby.