Reklama
Domácí malinová zmrzlina
Fotogalerie:

Domácí malinová zmrzlina

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Malý růžový hřích z poctivých surovin.

Daniela Svobodová, Most

Ingredience

  • 2 vejce
  • 2 lžíce cukru kystalu
  • 100 g salka
  • 100 ml smetany na vaření
  • 400 g zakysané smetany
  • 150 g malin + 30 malin na dohotovení

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky utřeme s cukrem, přilijeme salko, smetanu a zakysanou smetanu. Podle potřeby dosladíme.

  2. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme jej do žloutkové směsi. Osm lžic hmoty přesuneme do jiné misky, přidáme maliny, vidličkou rozmačkáme a promícháme.

  3. Do nádoby s víkem nalijeme zbytek žloutkové směsi a posléze i tu s malinami. Jemně promísíme, aby vytvořily mozaiku.

  4. Nakonec do misky poklademe zbylé maliny tak, aby se ponořily. Vložíme do mrazáku na několik hodin. Před servírováním necháme zmrzlinu povolit.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné pečení (16.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jarní dort s citrónovým krémem

Jarní dort s citrónovým krémem

Zahrady a parky rozzářily voňavé barevné květy a svěží zeleň mladé trávy. Ani na ...
Sladký život /22.04.18
Perníkové ovečky

Perníkové ovečky

Podle receptu

Martiny Janečkové ze Sokolova

Sladký život /21.04.18
Karibský sen

Karibský sen

Hana Slámová, Louny

Sladký život /20.04.18
Ananasový koláček

Ananasový koláček

Denisa Trdelová, Praha

Sladký život /17.04.18
Veselá kuřátka pro radost

Veselá kuřátka pro radost

Každý si je zamiluje

Marie Popelová, Praha

Sladký život /31.03.18
Nepečené sluníčko

Nepečené sluníčko

Radka Začinská, Ostrava

Sladký život /30.03.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Velikonoce

Velikonoce jsou tady! Příroda vytáhla svou duhovou paletu a připomněla nám, jak je toto období krásné. My hospodyňky se také nedržíme zpět a s barvičkami se vyřádíme na skořápkách vajec. A co muži? Ti zase trochu zmalují nás. Je to opravdu pestrá část roku! Přeji vám, ať si ji užijete ve zdraví se svými blízkými a nad něčím chutným k zakousnutí. Šťastné Velikonoce!

více
rychle_moucniky

Pošli recept extra speciál Rychlé moučníky

Poslední dobou často slýchám, že cukr je zabiják, nejhorší zlo ze všech zel. No dobře, určitě se nic nemá přehánět, ale přiznejme si, že pokud si občas dopřejeme nějakou sladkou dobrůtku, život hned vypadá tak nějak líp. Takový malý příjemný hřích, jako je vydařená bábovka, kousek štrúdlu, rolády či dortíku, určitě nikomu neuškodí. Tak se v klidu pusťte  do pečení a nechte si chutnat!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama