Ingredience
- 2 vejce
- 2 a 1/4 hrnku mouka polohrubá
- 1/8 máslo
- 250 ml mléko
- 1 a 1/4 hrnku cukr krupice
- 1 prášek do pečiva
- jablka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Polohrubou mouku, cukr a máslo použijeme na drobenku, dobře promneme a rozdrobíme. Ze zpracované drobenky odebereme 1 hrnek na posypání před pečením.
-
Do zbylé drobenky dáme 1 prášek do pečiva, přidáme vejce a mléko a vypracujeme tekuté těsto. Nalijeme ho na plech vyložený pečicím papírem a poklademe sezonním ovocem. Ovoce může být klidně kompotované.
-
Nakonec posypeme koláč drobenkou a dáme péct. Pečeme při teplotě asi 180 °C zhruba 20 minut.