Jednoduchý dezert ke kávě, který rády připravují i děti.
Soňa Sommerová, Unkovice
Ingredience
- 1 balíček Bebe sušenky světlé
- 1 balíček Bebe sušenky kakaové
- 1 sáček vanilkový pudink
- 250 ml mléko
- 200 g máslo
- 200 g cukr moučka
- 1 lžička rum
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejdříve si uděláme krém. Rozšleháme máslo s cukrem a do něj vmícháme vychladlý vanilkový pudink, který uvaříme běžným způsobem, ale pouze ve 1/4 litru mléka. Můžeme přidat i rum na ovonění.
-
Bebe sušenky natíráme krémem a střídavě klademe vedle sebe kakaovou a světlou. Pak můžeme zbylým krémem natřít i boky a vrch.
-
Necháme v lednici uležet alespoň 24 hodin, aby sušenky pěkně změkly a krájíme šikmým řezem. Můžeme zdobit šlehačkou.