Reklama
Čtyřpatrové řezy
Fotogalerie:

Čtyřpatrové řezy

Alena Klírová
Alena Klírová
Mýto

Řezy jsou pracnější, ale stojí za vyzkoušení.

Alena Klírová, Mýto

Ingredience

  • 4 vejce
  • 200 g krupicový cukr
  • 320 g polohrubá mouka
  • 1/2 sáčku kypřící prášek
  • 100 ml slunečnicový olej
  • 100 ml mléko
  • Náplň :
  • 2 ks větší tyčinka Margot
  • 1 litr mléko
  • 1 kelímek šlehačka 31%
  • 4 ks zakysaná smetana
  • 1 ks vanilkový pudink
  • 1 ks čokoládový pudink
  • podle chuti cukr

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. Podle návodu na obalu uvaříme oba pudinky (každý zvlášť) a necháme je zchladnout.

    Mezitím si uděláme těsto. Žloutky utřeme s cukrem doběla. Mouku smícháme s práškem do pečiva a postupně přidáme k žloutkové směsi. Nakonec vlijeme olej, mléko a potom vmícháme dotuha ušlehané bílky. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Na syrové těsto dáme na střídačku oba pudinky. Pečeme při 180 °C dvacet až třicet minut.

  2. Řezy necháme zcela vychladnout, potřeme směsí ušlehané šlehačky a zakysané smetany. Povrch posypeme nahrubo nastrouhanými margotkami.

    Dáme vychladit do chladničky a potom krájíme na řezy.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu