Reklama
Crumble s jahodami
Fotogalerie:

Crumble s jahodami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jen tak trochu si zamlsat

Podle receptu Dany Cífkové z Teplic

Ingredience

  • DROBENKA:
  • 100  g másla
  • 120  g hrubé mouky
  • 140  g třtinového cukru
  • DALŠÍ SUROVINY:
  • 400  g čerstvých jahod
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička másla
  • 50  g sekaných mandlí
  • pár lístků máty

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Změklé máslo, cukr a hrubou mouku promícháme a vytvoříme drobenku. Jahody omyjeme, nakrájíme na kousky a promícháme se 2 lžícemi cukru.

  2. krok2

    Zapékací misky vytřeme máslem a na dno každé z nich nasypeme lžíci drobenky. Potom misky naplníme do 2/3 jahodami, na ně opět nasypeme drobenku. Nakonec vše posypeme sekanými mandlemi.

  3. Zapékací misky položíme na plech a vložíme do trouby. Pečeme při teplotě 190 °C po dobu 15–20 minut.

  4. Když drobenka s mandlemi začne zlátnout, vyjmeme misky z trouby. Chvilku necháme zchladnout a ještě teplý dezert podáváme. Můžeme ozdobit mátovými lístky.

Pošli recept! 7/2018 (4.6.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama