Reklama
Cop s pistáciemi a cukrovou polevou
Fotogalerie:

Cop s pistáciemi a cukrovou polevou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vždycky jsem dávala mandle, ale loni jsem vyzkoušela pistácie. Do sladkého pečiva jsou vynikající.


Světlana Klačková, Děčín

Ingredience

  • 1/2 kostky droždí
  • 50 g cukru krupice
  • 120 ml mléka
  • 250 g polohrubé mouky
  • špetka soli
  • 75 g másla
  • 1 žloutek
  • 70 g nesolených pistácií
  • 100 g cukru moučky
  • 1 lžíce vody
  • 1/2 citronu
  • 50 g mandlových lupínků

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Do misky nalijeme asi 50 ml teplého mléka, ve kterém rozmícháme lžíci cukru a rozdrobené droždí. Necháme na teplém místě asi 20 minut vzejít kvásek. 

  2. krok2

    Pistácie překrojíme na půlky. Mouku prosejeme a promícháme se solí, změklým máslem, kváskem, zbylým krupicovým cukrem, žloutkem a zbytkem mléka. Přidáme nakrájené pistácie a zaděláme tužší těsto, které necháme v teple vykynout na dvojnásobný objem, asi 1,5 hodiny. 

  3. krok3

    Z těsta vyválíme 3 prameny, které spleteme do delšího copu. Cop necháme ještě asi 20 minut dokynout na plechu s pečicím papírem, potom plech vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut. 


  4. Z moučkového cukru, šťávy z půlky citronu a vody umícháme hladkou polevu. Vychladlý pletenec potřeme polevou, posypeme mandlovými lupínky a necháme ztuhnout.

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu