Reklama
Cop s pistáciemi a cukrovou polevou
Fotogalerie:

Cop s pistáciemi a cukrovou polevou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vždycky jsem dávala mandle, ale loni jsem vyzkoušela pistácie. Do sladkého pečiva jsou vynikající.


Světlana Klačková, Děčín

Ingredience

  • 1/2 kostky droždí
  • 50 g cukru krupice
  • 120 ml mléka
  • 250 g polohrubé mouky
  • špetka soli
  • 75 g másla
  • 1 žloutek
  • 70 g nesolených pistácií
  • 100 g cukru moučky
  • 1 lžíce vody
  • 1/2 citronu
  • 50 g mandlových lupínků

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Do misky nalijeme asi 50 ml teplého mléka, ve kterém rozmícháme lžíci cukru a rozdrobené droždí. Necháme na teplém místě asi 20 minut vzejít kvásek. 

  2. krok2

    Pistácie překrojíme na půlky. Mouku prosejeme a promícháme se solí, změklým máslem, kváskem, zbylým krupicovým cukrem, žloutkem a zbytkem mléka. Přidáme nakrájené pistácie a zaděláme tužší těsto, které necháme v teple vykynout na dvojnásobný objem, asi 1,5 hodiny. 

  3. krok3

    Z těsta vyválíme 3 prameny, které spleteme do delšího copu. Cop necháme ještě asi 20 minut dokynout na plechu s pečicím papírem, potom plech vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut. 


  4. Z moučkového cukru, šťávy z půlky citronu a vody umícháme hladkou polevu. Vychladlý pletenec potřeme polevou, posypeme mandlovými lupínky a necháme ztuhnout.

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště
Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Švédský koláč

Švédský koláč

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Sladký život /01.11.19
Řezy krémeš

Řezy krémeš

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /01.11.19
Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Mlsání jedna báseň

Podle receptu Vilmy Gerderlové z Prahy

Sladký život /30.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama