Reklama
Cop plněný povidly
Fotogalerie:

Cop plněný povidly

Vlasta Hutníková

Praha
Místo povidel je možné dát tvarohovou nebo makovou náplň.
Vlasta Hutníková, Praha

Ingredience

  • 200 ml mléko vlažné
  • 1 kostka droždí
  • 120 g cukr pískový
  • 250 g mouka polohrubá
  • 250 g mouka hladká
  • 1 cukr vanilkový
  • 1 lžička sůl
  • 2 vejce
  • 1 lžíce rum
  • 25 g máslo
  • na potření vejce
  • hrst rozinky
  • 1 kelímek povidla

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 V troše vlažného mléka (200 ml) rozdrobíme droždí, které zasypeme 1 lžící cukru a 1 lžící mouky. Necháme vzejít kvásek.
  2. krok2 Ve velké zadělávací míse smícháme mouku s cukrem, vanilkovým cukrem a solí. Uprostřed sypké směsi uděláme důlek a přidáme vejce, rum, přepuštěné máslo se sádlem (společně je rozpustíme v kastrůlku a necháme zchladnout) a nakonec přidáme i vzešlý kvásek.
  3. krok3 Vše začneme důkladně zpracovávat (v průběhu zamícháme rozinky). Vypracujeme hladké těsto, které na teplém místě, lehce pomoučené, necháme kynout asi 2–3 hodiny (pokud bude příliš tuhé, lze přidat ještě trochu vlažného mléka).
  4. Po nakynutí těsto na pracovní ploše rozdělíme na tři stejné dílky, které vytvarujeme do dlouhých válečků. Poté je postupně vyválíme na tenké dlouhé placky a na střed každé naneseme povidla. Naplněné je srolujeme a pak všechny tři spleteme dohromady do copu. Na plechu cop potřeme našlehaným vejcem.
  5. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C dozlatova. Ještě teplé pocukrujeme.

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu