Reklama
Cookies s brusinkami a čokoládou
Fotogalerie:

Cookies s brusinkami a čokoládou

Hana Veselá

Žirovnice
Malý pozdrav z Ameriky, který zachutná nejen tvým dětem. U nás se vždy po koláčcích jen zapráší.
Hana Veselá, Žirovnice

Ingredience

  • 170 g máslo
  • 100 g čokoláda na vaření
  • 50 g čokoláda mléčná
  • 50 g brusinky sušené
  • 25 g ořechy liskové
  • 300 g mouka hladká
  • 1/4 prášek do pečiva
  • 150 g cukr krupice
  • 2 vejce
  • 1 lžička skořice mletá
  • 3 lžíce mléko

Doba přípravy

Počet porcí

50

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Nejdříve vyndáme máslo z lednice a necháme je povolit při pokojové teplotě, aby se nám lépe šlehalo.
  2. krok2 Čokoládu si nakrájíme na drobné kostičky (asi 0,5 x 0,5 cm). Sušené brusinky také pokrájíme na menší kousky a lískové oříšky nasekáme nadrobno.
  3. krok3 Povolené máslo nejprve vyšleháme s krupicovým cukrem, pak přidáme obě celá vejce a pokračujeme ve šlehání, až vznikne hladký krém. 
  4. Ve druhé nádobě smícháme hladkou mouku, kypřicí prášek a mletou skořici. Tuto směs postupně přisypáváme do máslového krému a opatrně vmícháváme.
  5. Do vzniklého těsta ještě vpravíme tři polévkové lžíce mléka a nakonec do něj zamícháme ostatní ingredience (kousky čokolády, pokrájené oříšky a brusinky). Vznikne nám tužší těsto.
  6. Na plech vyložený pečicím papírem děláme s pomocí kávové lžičky menší kuličky. Pečeme je v předehřáté troubě asi 5 minut, přičemž v případě elektrické trouby ji nastavíme zhruba na 180 °C. Povrch koláčků by měl být krásně zlatavý.
     
    TIP: Část mouky můžeš nahradit mletými ovesnými vločkami, cookies budou zdravější.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu