Reklama
Čokoládový koláč
Fotogalerie:

Čokoládový koláč

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Kombinace lineckého těsta a čokoládové náplně chutná úžasně. Časově náročnější příprava se ti jistě odmění tím, že se po koláči na stole jen zapráší. U nás v rodině to od té doby, co jsem se tuto pochoutku naučila péct, není jinak.
Hanka Štědrá, Praha

Ingredience

  • 4 žloutek
  • 150 g máslo
  • 200 ml smetana
  • 150 g cukr moučkový
  • 175 g mouka hladká
  • 1/2 lžičky hřebíček
  • 1 limetka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Z mouky, cukru, citr. kůry, soli a prošlehaných žloutků zpracujeme těsto. Přidáme vychlazené máslo. Vytvoříme bochánek a dáme na 30 minut do chladu. Vyválíme 0,5 cm vysokou placku a přeneseme ji do formy. Přečnívající okraje odřízneme nožem. Formu s těstem před pečením naplníme tvrdými fazolemi. Tento trik zabrání tomu, aby těsto ztratilo svůj tvar.Pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
  2. krok2
    Po upečení vyjmeme z trouby, necháme prochladnout a poté fazole odstraníme. Čokoládovou náplň připravíme v kastrůlku, ve kterém rozpustíme 2 tabulky čokolády s 1 lžící másla. Do rozpuštěné čokolády přilijeme smetanu a pomalu za stálého míchání povaříme 5 minut. Po uvaření necháme směs v lednici asi 3 hodiny ztuhnout. Pak hmotu vložíme do misky a elektrickým šlehačem ušleháme do hustého krému. Našlehaným krémem vyplníme linecký korpus. Hotový dort ozdobíme cukrářskými trubičkami, kousky limetek, malými kumquáty a opatrně krájíme.

Pošli recept! 4/2008 (12.3.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu