Reklama
Čokoládový dort s třešněmi
Fotogalerie:

Čokoládový dort s třešněmi

Eva Janderová

Přerov

Je to jeden z nejoblíbenějších moučníků naší rodiny. Je sice trochu pracnější, protože se plní dvěma druhy krému, ale na druhé straně vypadá a především chutná skvěle.

Eva Janderová, Přerov

Ingredience

  • Korpus:
  • 2 vejce
  • 1 žloutek
  • 100 g cukr
  • 120 g máslo
  • 100 g řokoláda na vaření
  • po 1 lžíci máslo a mléko
  • 1/2 kypřící prášek
  • 150 ml mléko
  • 250 g hladká mouka
  • Vanilkový krém:
  • 200 g máslo
  • 100 g cukr moučka
  • 1 ks vanilkový pudink
  • 250 ml mléko
  • Čokoládový krém:
  • 2 tabulky čokoláda
  • 250 ml smetana 33%
  • Zdobení:
  • kandované třešně
  • kompotové třešně

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Smícháme vejce, žloutek, cukr a přepuštěné máslo.  Směs našleháme do husté pěny. Čokoládu rozehřejeme se lžící másla a mléka dohladka. Mícháme, dokud lehce nezchladne. Poté přimícháme do čokolády vaječnou pěnu a našleháme.

  2. Postupně přes sítko přidáváme mouku promíchanou s kypřicím práškem. Pomalu začneme vyšlehávat. Mlékem celou směs zjemníme, těsto musí být tekuté. Pečeme ve vymazané formě (o průměru 160 mm) při 200 °C.

  3. Čokoládu vložíme do kastrůlku se smetanou, vaříme, dokud se nerozpustí.  Necháme ji dokonale zchladnout v lednici a pak ji všleháme do čokoládového krému.

  4. Vychladlý dort režnou nití (nebo zoubkovaným nožem) rozkrojíme na 3 díly a pomažeme první díl čokoládovým krémem. Přiklopíme druhým dílem. Vložíme do lednice.

  5. Necháme v lednici odpočinout a zatuhnout. Trochu čokoládového krému si necháme stranou na ozdobu.

  6. Pudink uvaříme dle postupu na zadní straně, pouze s 250 ml mléka. Mícháme, dokud nevystydne.

  7. krok5

    Máslo necháme při pokojové teplotě změknout. Pak je vyšleháme a po lžících přidáváme pudink, který vždy nejprve zašleháme a poté přidáme další lžíci. Na závěr krém osladíme cukrem.

  8. Třetinu vanilkového krému naneseme na druhý díl dortu a na něj naklademe kompotové třešně. Přiklopíme vrchním dílem korpusu. Zbylý krém natřeme na celý dort. Vrátíme do lednice a necháme ztuhnout. Čokoládovým krémem uděláme na vrchu dortu malé kopečky, na které položíme kandované třešně.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné moučníky (16.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu