Reklama
Čokoládový dort s broskvemi
Fotogalerie:

Čokoládový dort s broskvemi

Klára Zoubková

Brno
Peču ho pouze při slavnostních příležitostech. My dáváme přednost broskvím, ale je vynikající i s banány nebo s avokádem.
Klára Zoubková, Brno

Ingredience

  • Těsto:
  • 4 vejce
  • 1 lžíce kakao
  • 175 g mouka hladká
  • 175 g cukr moučkový
  • 1 lžička prášek do pečiva
  • tuk na vymazání formy
  • mouka na vysypání formy
  • Krém:
  • 440 ml smetana ke šlehání
  • 400 ml smetana ke šlehání
  • 125 ml mléko
  • 20 g želatina
  • 150 g čokoláda mléčná
  • 1 kompot broskvový
  • 2 lžíce rum
  • Ozdoba:
  • 1 ztužovač šlehačky
  • 1 lžíce kakao
  • 2 lžíce sekané pistácie
  • 2 lžíce čokoládové sypání
  • lístky meduňky

Doba přípravy

Počet porcí

14

Orientační cena

170 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce ušleháme s cukrem do pěny, postupně vmícháme mouku s kypřicím práškem a kakao. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 30 minut. Korpus necháme úplně vychladnout a zatím si připravíme náplň.
  2. Čokoládu rozpustíme v mléce a želatinu připravíme dle návodu. Vmícháme ji do mléka a směs přidáme k ušlehané smetaně.
  3. Korpus rozřízneme na poloviny, spodní pomažeme náplní, do které vmáčkneme kousky broskví. Vrchní díl pokapeme zespodu rumem a přiklopíme na náplň.
  4. 400 ml smetany ušleháme společně se ztužovačem a kakaem. Šlehačku naneseme okolo celého dortu a na jeho horní část.
  5. Pomocí zdobicího sáčku dort ozdobíme podle fantazie, posypeme posekanými pistáciemi a čokoládovým sypáním. Necháme několik hodin chladit. Před podáváním ještě dozdobíme několika lístky meduňky.

    TIP: Dort vypadá nádherně, když ho ozdobíš opláchnutými květy sedmikrásek.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (28.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu