Reklama
Čokoládový dort s borůvkami
Fotogalerie:

Čokoládový dort s borůvkami

Renata Kubálková

Městečko Trnávka
Když nastane sezona borůvek, hned se pustím do pečení tohoto oblíbeného moučníku.
Renata Kubálková, Městečko Trnávka

Ingredience

  • Těsto
  • 90 g máslo
  • 220 g čokoláda hořká
  • 6 vejce
  • 100 g cukr krupice
  • Poleva
  • 50 g máslo
  • čokoláda na vaření
  • Náplň
  • 1 ztužovač šlehačky
  • 1 smetana ke šlehání
  • podle chuti borůvky

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu s máslem‚ promícháme a necháme trochu zchladnout. Pak vmícháme 6 žloutků.
  2. Z bílků ušleháme sníh‚ když začne tuhnout‚ přidáváme cukr a dál mícháme, dokud se neleskne. Takto ušlehaný sníh potom opatrně vmícháme do čokoládové směsi.
  3. Pečeme ve vymazané a vysypané rozvírací formě při 190 °C asi 50 minut. Dort zkoušíme ve středu špejlí‚ zda je propečený. V polovině pečení je nutné ho přikrýt shora papírem‚ aby se propekl a vršek nespálil. Správně upečený dort se po dopečení a zchladnutí ve středu hodně propadne‚ pouze jeho okraje zůstanou vysoké. Opatrně ho přemístíme na talíř – ale nepřeklápíme!
  4. Na polevu rozehřejeme čokoládu s máslem a dort s ní celý včetně propadlého středu potřeme. Pak ho necháme ztuhnout.
  5. Smetanu ušleháme se ztužovačem a vyplníme jí propadlý střed dortu až k okrajům. Ozdobíme borůvkami a dáme vychladit do lednice.

Pošli recept! - Speciál - Letní párty (23.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu