Ingredience
- 180 g máslo
- 6 žloutek
- 180 g cukr moučkový
- 1 smetana ke šlehání
- sníh ze 4 bílků
- 200 g čokoláda na vaření
- mouka hrubá na vysypání formy
- tuk na vymazání formy
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Čokoládu dáme do kastrůlku změknout (kousek si necháme na ozdobení dortu). Ušleháme máslo‚ cukr a žloutky. Vmícháme prochladlou čokoládu a ušlehaný sníh ze čtyř bílků.
-
Dvě třetiny takto připravené hmoty nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20–25 minut. Korpus vyběhne‚ ale po upečení zase trochu klesne. Hotový ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout. Potom ho rovnoměrně potřeme zbylou třetinou hmoty.
-
Po celé ploše dortu rozetřeme ušlehanou šlehačku (pozor, nesladíme), kterou ještě posypeme strouhanou čokoládou. Dort dáme vychladit do ledničky.