Reklama
Čokoládový dort
Fotogalerie:

Čokoládový dort

Klára Galatičová

Zlín

Marcipán vypadá dobře a chuti prospěje.

Klára Galatičová, Zlín

Ingredience

  • Krém
  • 1 vanilkový pudink
  • 500 ml mléko
  • 1 rumová tresť
  • 50 g cukr krupice
  • 250 g hera
  • 50 g cukr moučka
  • Korpus
  • 125 g hořká čokoláda
  • 6 vejce
  • 125 g máslo
  • 25 g cukr moučka
  • 175 g cukr krupice
  • špetka sůl
  • 2 lžíce studená voda
  • 150 g polohrubá mouka
  • Na ozdobu
  • 200 g marcipán
  • podle chuti čokoláda a jahody

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. Z vanilkového pudinku, mléka, tresti a krupicového cukru uvaříme dle návodu pudink a necháme při pokojové teplotě vychladnout. V míse utřeme heru s moučkovým cukrem a postupně vmícháme pudink.

  2. Troubu předehřejeme na 175 °C. Čokoládu rozlámeme na menší kousky a necháme rozpustit nad horkou vodní lázní. Vejce oddělíme. Máslo utřeme s cukry, postupně vmícháme žloutky a poté rozpuštěnou čokoládu.

  3. Z bílků, špetky soli a vody ušleháme sníh. Třetinu vmícháme do čokoládové hmoty, zbytek po částech přimícháme společně s moukou. Hmotou naplníme rozvírací formu vyloženou pečicím papírem. Korpus pečeme asi hodinu a necháme vychladnout.

  4. Pak korpus vodorovně rozpůlíme. Půl krému natřeme na spodní díl korpusu a přiklopíme druhým dílem. Oddělíme si trochu krému na ozdobu a zbylým potřeme dort po celém obvodu.

  5. Mezi přeloženou potravinářskou fólií rozválíme marcipán na plát tak velký, aby pokryl celý dort. Pak pomocí válečku přeneseme marcipán na dort. Povrch dortu ozdobíme krémem, čokoládou a jahodami dle vlastní fantazie.

Pošli recept! 8/2012 (2.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu