Ingredience
- Těsto:
- 125 g máslo
- 130 g cukr moučkový
- 1 cukr vanilkový
- 3 lžíce rum
- 4 vejce
- 150 g mouka hladká
- 1/2 prášek do pečiva
- 1 pudinkový prášek-čokoládový
- Krém:
- 1 cukr vanilkový
- 3 lžíce rum
- 1 poleva čokoládová tmavá
- 1 ztužovač šlehačky
- 150 ml smetana ke šlehání
- 50 g cukr moučkový
- Ostatní:
- dle potřeby tuk na vymazání formy
- dle potřeby mouka na vysypání formy
- 250 ml smetana ke šlehání
- 50 g čokoláda strouhaná
- dle potřeby cukrová srdíčka na ozdobu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Změklé máslo, cukry a rum ušleháme do hladké pěny. Postupně zašleháváme vejce a přimícháme sypké přísady. Hotové těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 30 minut. Upečený korpus necháme vychladnout a zatím si připravíme krém.
-
Za stálého míchání svaříme smetanu, cukr, rum a čokoládovou polevu. Necháme pořádně vychladnout. Spolu se Smetana fixem krém vyšleháme dotuha. Korpus dortu podélně rozřízneme, rovnoměrně ho natřeme smetanovým krémem a přiklopíme vrchní částí korpusu.
-
Smetanu ušleháme, dort jí potřeme shora i ze strany a ještě ho posypeme strouhanou čokoládou. Vnější okraj dortu můžeme dozdobit cukrovými srdíčky nebo jiným vhodným cukrářským zdobením.