Reklama
Čokoládový dezert
Fotogalerie:

Čokoládový dezert

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Nejlepší je s tmavou polevou.

Zuzana Adamcová, Beroun

Ingredience

  • 75 g hladké mouky
  • 20 g kakaa
  • 6 vajec
  • 150 g cukru moučky
  • na formu tuk a hrubá mouka
  • 1 pařížská šlehačka
  • 2 čokoládové polevy

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku smícháme s kakaem, přidáme vaječné žloutky utřené s moučkovým cukrem a zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.

  2. Těsto nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. Předehřejeme troubu na 175°C a pečeme asi 35 minut. 

  3. Dort necháme zcela vychladnout. Dort podélně rozkrojíme a naplníme jej ušlehanou pařížskou šlehačkou. Polevy rozpustíme a dort potřeme. Necháme dobře ztuhnout. Zdobíme sypáním nebo čokoládovými ozdůbkami. 

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Smetanový nepečený dort s jahodami

Smetanový nepečený dort s jahodami

Šlehačka se dá koupit rýžová, kokosová i sójová. Ivana Bartušková, Luka...
Sladký život /24.05.17
Muffiny se šlehačkou

Muffiny se šlehačkou

Jahodové máme nejraději.

Linda Hojsová, Beroun

Sladký život /24.05.17
Kefírové kostky

Kefírové kostky

Tato buchta je rychlá, jednoduchá a velice chutná.

Olga ...

Sladký život /23.05.17
Štěňátko

Štěňátko

Je přece tak sladké a roztomilé!

Veronika Sýkorová, Věšín

Sladký život /23.05.17
Crēme brûlée

Crēme brûlée

Dezert, který jsme si oblíbili.

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /23.05.17
Jahodové pohlazení

Jahodové pohlazení

Pochoutka, kterou potěšíš každého hosta a vykouzlíš mu úsměv na tváři.

...

Sladký život /21.05.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1706

Jahody a letní ovoce

Začátek léta je mým nejoblíbenějším obdobím. Ráno mě z postele vytáhne zpěv ptáků..

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama